söndag 28 februari 2010

Nu längtar vi ut

House Beautifl
Solens sken och fåglarnas envisa kvittrande, härligt! Som vi längtar efter att få borra ner tårna i en frodigt grön gräsmatta, längtan blir ju så mycket starka nu när våren gör sig redo att ta tillbaka naturen
Här skall alla morgonsysslor fixas sen skall det ut och promeneras i vårsolen.
Soliga hälsningar
Fia

lördag 27 februari 2010

Badkarsdrömmar

Ursprung okänt

Country Living


Ursprung okänt


Ruggiga kalla februari, termometern pendlar mellan ett par minus och ett par plus. De värsta är de knappa plusgraderna som gör luften fuktigt rå. Denna fuktiga kyla som tränger igenom alla ytterkläderna och är nästintill omöjlig att skydda sig mot.

När kroppen är som mest stelfrusen vad fins då bättre än att sjunker ner i ett ångande varmt bad.

I mitt lilla badrum trängs ett emaljbadkar med lös emaljfront med all anan badrums inredning, men en dag skall drömmen om ett tassbadkar eller ett kurvigt porslinskar bli sann.


Önskar alla goa bloggare och nyfikna läsare en trevlig lördag

Fia


fredag 26 februari 2010

Sticka Cupcakes





Lite pillrigt fredagspysselbak. Lolo visar på sin blogg
veganyumyum hur hon gör dessa roliga "stickade" cupcakes. Detaljerade bildbeskrivning visar hon här how to knit marzipan.
Nere i södra Sverige har regnet fått snön att börja sjunka undan. Och fåglarnas ivriga ropande ger en längtan i bröstet och försmak av våren.
Önskar alla en trevlig fredag
Fia

Hugg a Planet

Ååå, det här gillar jag! En pedagogisk leksak som ej är av plast, går att KRAMA och inte har massa smådelar som kommer bort. Jordgloben är kramgoa 30 cm och har över 600 namn på sjöar, kontinenter, länder mm.
För marsianer eller den som vill ge barnen lite överkurs fins även vår granplanet mars.
Hugg a planet
Fia

torsdag 25 februari 2010

Att hänga konst

Bild från Traditional Home
Bild från Hous Beatiful

Bild från Coastall Living

Att hänga konst ......
Ha en bra dag
Fia

onsdag 24 februari 2010

Sportlov =Sovmorgon





Härligt jag sov ända till klocka 7.30 i dag, soooovmorgon. När jag vaknade var huset så där härligt tyst att man för ett ögonblick glömmer alla världens bekymmer och bara njuter. Nere i köket råder lugn och ro och i stillhet kan jag njuta av en kopp nybryggt te. Någon stans i bakhuvet så väntar man på att få höra ett MAMMA eka genom huset, men just nu i denna stund är det bara jag, tystnaden och en ångande kopp te.
Visar lite sovrum från Coastal Living och önskar att något av bom kunde vara mitt. I mitt eget sovrum råder för tillfället ett stort kaos,övermöblerat och trångt.
Fia

tisdag 23 februari 2010

Än så är det vinter


Bilder:Knit Rowan
Vi har haft töväder några dagar. Men så igår snöade det hela dagen, ett vackert stilla snöfat som förvandlade naturen till det vackrast vinterlandskap.

Önskar alla en trevlig vinterdag
Fia

måndag 22 februari 2010

Sportlovsvecka




Bilder:House and Garden


Sportlovsvecka och många timmar i köket när barnen skall serveras frukost, lunch och middag. Måste erkänna att ibland blir det bara nyponsoppa eller kräm med mjölk till lunch. Men härligt är det att ha hela huset fullt och vist kan man få lite hjälp från de stora tonåringarna ibland.
Visar bilder på ett ljust kök med härligt många fönster. Tycker att den vita marmorskivan är så snygg till porslinshon och det blå kaklet runt spisen ger en härlig färgbrytning mot de vita köksluckorna.
Fia

söndag 21 februari 2010

En flört med femtiotalet


En härlig blomstermix på KappAhls nya vintage vårkollektion som för tankarna till ett romantiskt femtiotal. Söta klänningar och skor i flickkollektionen och även gulliga sparkdräkter till de minsta tjejerna.....jag blir bara så nyfiken.


Bland damplaggen fins romantiska klänningar och några somriga toppar, shorts och härliga förkläden som för tankarna till farmors kök med bullbak och kaffedoft.

Kollektionen kommer att säljas från vecka 14, men man kan redan nu tjuvkika på KappAhl.se Press.



Ha en fortsatt trevlig dag

Fia

När ljuset kommer tillbaka


Nu är dagarna så tydligt längre. I fredags skulle jag sätta en gryta på långkok vid fyra tiden så familjen i god tid skulle vara färdig med middagen vid 19.30 tiden när vi brukar ha lite fredagsmys till tv-nyheterna. Jag sitter och sy och småpratar med mina döttrar på eftermiddagen när plötsligt maken dyker upp, redan....nej inte redan, klockan visar sig vara 17.30. Vårljuset hade smugit sig på....härligt, ja, men någon gryta blev det inte denna fredag.
Bara måste dela med mig av denna härliga köksbild från House Beautiful, älskar ljuset, det härlikt målade taket och fönstret som står öppet mot sommaren....
En trevlig söndag önskar jag er alla
Fia

fredag 19 februari 2010

Pysseldag med småtjejerna



Idag syr vi grytlappar av gamla trasor och tygrester. Eller snarare jag syr, klipper och tjejerna sitter i knät, nålar pekar och visar hur mamma ska sy. Idén till grytlapparna har vi fått från
den trevliga boken Lappar i rött och vitt skriven av Gerd Gellein Merkesdal.
Önskar alla en trevlig fredag
Fia

torsdag 18 februari 2010

Sitter och praslar med några fröpåsar




Var i lördags och skulle köpa pluggplantor och fröer hos en välsorterad plantskola. Fick då veta att efterfrågan på pluggplantor har minskat de senaste åren och om de skulle få in några så hade det med vädret att göra, sen vår sena plantor. Så jag fick bara några fröpåsar med mig hem. Och våren, den kändes bara ännu mer avlägsen.
Alla trädgårdsplaner får nog damma igen ett tag och lämna plats åt mysigt inomhus pysslande och kanske lite databloggande.






Bilder från Australia House and Garden
Ha en trevlig kväll
Fia

En award!


Jag fick en award härom dagen av Zara med den härliga bloggen House of Chandeliers. Så glad jag blev TACK! Vist värmer det i hjärtat när man får uppskattning för det man gör.
Med awarden följer en liten uppgift, skriv sju saker om dig själv.
Hum...tyckte de var lite knepigt trots att jag ofta tjatar på mina barn med frasen: att växa upp är att lära känna sin omgivning och att vara vuxen är att känna sig själv.
Men jag har gort ett försök.
1 Jag är en obotlig tidsoptimist(har vist nämnt det i vänster marginalen, men skriver det här igen) är glad om jag hinner en bråkdel av allt jag planerat. Jag skulle aldrig skaffa fem barn om jag inte var det.
2 Älskar att vara hemma och umgås med min familj, pyssla, pynta, läsa, handarbeta, laga mat och städa.
3 Har aldrig tråkigt, hur skall man hinna med det?
4 Är aldrig avundsjuk, har aldrig förstått mig på det. Kan bero på att jag inte är någon tävlingsmänniska.
5 Jag älskar att borsta tänderna. Har alltid älskat det jag skulle kunna stå hur länge som helst och bara borsta.
6 Är morgon människa, som sover alldeles för lite numera då min familj mest består av kvällspiggingar.
7 Är estet med filosofin att det fins inga fula prylar, bara en hel massa fel placerade.
Sänder vidare awarden till Agneta med den fina nystartade bloggen Snäckskalsdalen.
Önskar alla en trevlig torsdag
Fia

onsdag 17 februari 2010

Underbara blå





Underbart vårfräscha blå väggar som ger still het och lugn utan att vara tråkiga. Älskar den härliga skogstapeten på den översta bilden liksom den tjusiga tuppen som ger en försmak av påsk och tänk att få sjunka ner i den knarriga rotting soffan på den understa bilden och lite nonchalant lägga upp fötterna på det hörligt ruffiga bordet.

Bilder: Country Living



Fia

tisdag 16 februari 2010

När tulpaner är som vakrast


Precis innan kronbladen skall trilla av, när blomman nästintill kränger sig ut och in i ett tillsynes desperat sista försök att locka till sig en insekt, då....ja precis då i all sin spröda skönhet tycker jag att tulpaner är som vackrast.



Läste på Odla.nu om lite knep för att lyckas med odling av kärnor och frön från våra vanligaste exotiska frukter. Så en avokadokärna fick åka ner i jorden enligt alla konstens regler. Här vaktas den av en keramiködla som jag köpt av keramiken Susanne Dagsberg.
Önskar alla en tevlig fettisdag
Fia




söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag

Bild: Williams-Sonoman


En dag för lite extra omtanke, inte bara för dina nära och kära utan alla du möter.Det behöver inte kosta mer än ett leende och några vänliga ord.


Fia



lördag 13 februari 2010

Med sikte på sommaren...

oj, då var det redan lördag och dags för att förbereda för morgondagen, ingen kan väll ha missat att det är alla hjärtans nu på söndag. För mig blir det en tur till Vällingeblomman i dag. Jag skall köpa blommor att dekorera hemmet med, kanske några pluggplantor och botanisera bland årets fröpåsar....med sikte på sommaren.



Ursprung: okänt

Visar bilder på en mysig sommarstuga......och längtar.
Fia


fredag 12 februari 2010

Snuviga små flickor…

Hur lugnar man två små snuviga flickor som börjar tröttna på att vara hemma med hosta och droppande näsor?
Lite klippande och klistrande kan nog fånga deras uppmärksamhet ett tag...






Fia

Rea hos Panduro

Enkla och snygga trädgårdsredskap från Panduro för 20 kr st. Kan man få det billigare.

Fia

torsdag 11 februari 2010

Nördigt förälskad i hus!

När jag var i sjuårsåldern funderade mina föräldrar på att köpa tomt och bygga hus. Mamma beställde hem mängder av huskataloger som las i högar på soffbordet i vardagsrummet. Nu blev det inte så, mina föräldrar hittade en fin funkisvilla från 1939 som rymde hela vår familj på fyra barn och två vuxna. Och min mamma var nu i färd med att slänga alla dessa inspirerande planritningar som hade blivit en ny spännande värld för mig. Här kunde man drömma sig in i mängder av hus och möblera dem i fantasin. Och jag valde ett hus i varje katalog som var "mitt" och tjatade på mina syskon att göra det samma, med en stor oförståelse för deras ointresse för dessa planritningar som var så underhållande. Vist slängde hon en del, men hon beställde också nya kataloger under många års tid när hon förstog mitt intresse för husen. Vissa kataloger finns än idag kvar hos mina föräldrar, sparade av nostalgiska själ.

För andra lika nördiga husälskare ute i bloggvärlden så måste jag rekommendera boken SÅ BYGGDES VILLAN. En härligt saklig skildring om den svenska villaarkitekturen från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal.


Mysig svensk nationalromantik 1910-tal.



Fräsch funkis från 1930-talet.



Fia