torsdag 29 april 2010

Trädgårds förvaring


Tycker idén med ett skåp till trädgårdsprylar på altan ser så trevlig ut. Men jag hade nog inte ställt ut detta fina skåp om jag ägt de.

Önskar er en trevlig torsdag

Fia

måndag 26 april 2010

Knoppar som brister


Ja, jag skrev om trädgårdsmöbler som ett vårtecken den 29 mars, men jag är bara tvungen att visa denna nätta lilla fina adirondacken i barnstorlek, jag hittade den på Plantagen. Två små hoppfällbara däckstolar fick följa med hem. Visst är den söt!


Nu till lite vanliga vårtecken. Så här långt hade blomsterknopparna på mitt blåregn kommit nu i helgen, en liten skiftning i färgen till det blålila anas.



De första körsbärsknopparna har brustit nu i helgen.


Och även äppelträdens blad har börjat veckla ut sig.



I helgen startade Miljögårdens våroutlet i Svedala där kan man göra riktigt billiga fynd. Den klotformade ljusblå vasen här ovan fick jag för endast en tia.

Alla härliga vårteckenspanare hittar du hos Viveka på Humlebacken.

Nu mår äntligen mina små bättre och vi ser fram mot en trevlig valborgsvecka, och önskar oss alla mycket sol.
Fia

fredag 23 april 2010

Längtar ut...





Bilder från Green Wedding Shoes

Längtar ut i vårsolen...eller regnet, ett så sant april väder har vi haft de senaste dagarna, men har man suttit inne med sina små magsjuks barn i en vecka då längtar man ut trots isande vindar och hällregn. Längtar efter att ta picknickkorgen full med go mat och dryck å bara dra ut i naturen och njuta...och trotsa alla vädrets makter.

Önskar er en bra dag
Fia

torsdag 22 april 2010

Gustavianskt uppåt väggarna

Elionora

Albertine

Christina

Sophia

Gustavus


Valla
Torsdag och en härlig förmiddagssol skiner från en klarblå himmel, om inte mina tre yngsta vore magsjuka skulle vi haft en härlig utedag i dag..men,men de får bli en annan dag.
Njuter av de fina tapeterna från Zoffany mellan alla oändliga toabesök...
Hoppas ni får tid att njuta av solen idag
Fia

onsdag 21 april 2010

Med en ådra av Sverige

Njut av bilderna från inredaren Carrie Raphaels hus i amerikanska Maryland. Carrie och hennes man Charlie driver inredningsfirman raphaeldesigns.com. Huset är fräscht lantligt med en ådra av svensk och skandinavisk stil och engelska blomstertyger.














Bilderna från Country Living

Önskar er alla en fin onsdag... och lite hälsningar i mitt blogginlägg;)
Fia

tisdag 20 april 2010

Drömkök på liten yta

Bild från This Old House

Tycker det här lilla köket är så charmigt. Snygg symmetri kring diskbänken, den vacker grå stenbänkskivan (kunde lika gärna vara betong), den lilla inbyggda bokhyllan för kokböcker, den rostfria inbyggda mikron längst in till höger och det fina fönstret ovanför hon som är så vackert i sig att en gardin känns totalt överflödig.
Fia

måndag 19 april 2010

Vårtecken – blommor, knoppar och kärlek

Scilla i kvällssol.

Hyacinter trängs med scillan nedan för vårt blåregn...

...och där ovan brister snart blåregnsknopparna.


Bladen på klematisen börjar veckla ut sig och knopparna syns.



Även på löjtnantshjärtat syns knopparna.

Och här en aliumknopp.

Sparrisen tittar upp i grönsakslandet.


Två kärleksfulla paddor med vårkänslor.
Paddorna har börjat vandra ner mot sankmarkerna för att fina sin rätta, och ibland möts de på vägen ner...

Alla vårteckenssamlare hittar du här hos Humlebacken.
Önskar er en bra start på veckan
Fia

söndag 18 april 2010

Sol i dagens agenda


Bilder från Pottery Barn

Vart tog askmolnen från Eyjafjallajökull vägen... jag saknar det inte, men det har varit så mycket skriverier om alla aska de senaste dagarna att man blir riktigt förvånad när man vaknar till en härligt klarblå himmel. Så idag blir det gräsklippning vårteckensjakt och grillning.
Önskar er en dag med mycket sol och lite aska
Fia

fredag 16 april 2010

Præstebakkegården

I Tidirke på norra Själland ligger plantskolan och heminredningsbutiken Prästbackegården. En affär som är värd en omväg....













Bilder från Prästbackegården och Bo Bedre

Önskar er en bra dag
Fia

torsdag 15 april 2010

En smart idé

Sköna hem

Det här gillar jag, när man hittar ett nytt smart användnings område för gamla ting. Talrikshyllan som blir en bokhylla för de minsta barnet. Stimulerande att kunna välja sagobok(utan att riva ut allt) trots att man ännu inte kan läsa på bokryggen. Ordning och reda och en snyg installation som kan varieras efter säsong och favoriter.
Önskar er en fortsatt bra dag
Fia

onsdag 14 april 2010

Många soltimmar = lite datatid




Bilder från Re found
Vilket härligt väder de senaste dagarna bjudigt på, för oss har det blivigt många timmars utomhuslek, bus, långa kvällspromenader och lite trädgårdsskötsel.
Jag och min man har så många trådgårdsprojekt som vi vill genomföra denna sommar att vi motvilligt börjar inse att småflickornas lekstuga nog får bli en byggsats för att allt skall hinnas med. Vi har spanat in en modell som jag tänker visa er senare.
Apropå trädgårdsprojekt så blev min man väldigt glad över de positiva kommentarerna för hans hemmasnickrade grind i förra blogginlägget. Idag pryder grinden sin plats i vår höga ligusterhäck, men ni skulle sett den när den kom på plats för tio år sen då ligustern knappt var en decimeter hög. Vi fick många kommentarer av vänner och förbipasserande om hur tokigt de såg ut med en så hög grind till den låga häcken.....det var nästan så vi började tvivla. Men ned trädgårdsprojekt måste man ju ha framförhållning, inte sant.
Måste tacka för alla goa kommentarer, de är inte alltid jag hinner runt till er men jag skal försöka för det är ju så kul och se alla bilder och läsa de ni skriver, ni är så värdefulla ska ni veta.
Önskar er en trevlig onsdagskväll.
Fia

måndag 12 april 2010

Ett vårtecken...

Äntligen blommar narcisserna!
Kölvattnet efter påskveckans alla goda måltider med familj och vänner stänkte ner förra veckan med massa måsten och tiden bara rann iväg. Men nu är det ny vecka, måndag, och härliga vårtecken skall vaskas fram. En blommande narciss från min trädgård får symbolisera dagens vårtecken från mig. Tycker det blir så vackert när de blommar tillsammans med den blå scillan.
Hela listan på vårteckensspanare kan väll ingen ha missat hos Viveka på Humlebacken.
Önskar er en trevlig start på veckan
Fia

måndag 5 april 2010

Knoppar och blommande vårtecken


Krokusen blommar...

...snödroppen får vara med igen nu när den slagit ut i sin fulla prakt...


...löjtnantshjärtan...



..blåstjärna..

...gräslöken tittar upp och har redan fåt en objuden gäst.

Med många härliga soldagar den senaste veckan är det många blommor som skänkt oss sin skönhet de senaste dagarna. Dock är allt så sent i år, som påskliljorna som alltid brukar blomma till påsk har ännu inte slagit ut hos mig...men kanske hos någon annan vårteckens letare. Alla deltagare fins hos Viveka på Humlebacken.

Önskar er en trevlig dag
Fia