måndag 31 maj 2010

Sista måndagen med vårtecken...

Akleja i blom och bakom den skymta...

...blåregnets första blommande hängen.

En aliumknopp som väcker förväntan.


Och sed lite gran sådär från ovan en alium giganteum.


Trädgårdens första rosenknopp för säsongen.



Skönheten hos mina vackra morsdags rosor måste jag bara dela med mig av.


Så vackra!

Oj vad tiden går fort när man har roligt, redan sista maj och sista måndagen med vårtecken för i år. I morgon är de ju redan första juni, den första riktiga sommar månaden och lite sol och värme skulle inte vara helt fel då maj går till historien som den kallaste maj i manna minne. Ljuva april gav oss en behövlig försommar värme som fick den sena våren att nästan komma i kapp en normal vår här nere i söder. Och mars var snöig och slaskig vilket jag aldrig har upplevt en skånsk marsmånad vara. Med andra ord en vår att minas som lite solig och vacker men mest KALL och sen.
Spana nu in alla andra flitiga vårtecken spanare. Hela listan hittar du hos Viveka på Humlebacken.

Önskar er en trevlig måndag
Fia

söndag 30 maj 2010

Grattis alla mammor

Martha Stewart

Grattis alla mammor, gamla som unga och blivande. En gång mamma alltid mamma och vist är den härlig den opretentiösa kärleken. Jag mins när jag väntade mitt andra barn och oroade mig för att jag inte skulle älska detta ofödda barn som mitt förstföda.....så obegränsat starkt. Men nu flera år senare kan jag bara säga att det finns ingen gräns för hur stor kärleken till sina barn är, jag har fem underbara barn att älskar obegränsat, och det är ju bara så härligt naturligt.
Önskar er alla en trevlig dag, mammor, pappor och alla andra.
Fia

fredag 28 maj 2010

Fredag

Vakre Hjem & Interiör


Önskar er en trevlig fredag

Fia

onsdag 26 maj 2010

Black and white kitchen




Veranda

God förmiddag alla bloggläsare! Hoppas ni har en lika klarblå himmel som vi nere i Skåne.
Visar ett super fräscht kök i svart och vitt i dag, älskar det enkla med inslag av lantligt och traditionellt. Bilderna är tagna i Barbara Barrys kök och hela hennes fina hus kan ni se här hos Veranda magazin.
Önskar er en trevlig onsdag
Fia

tisdag 25 maj 2010

Där afrikasblålilja växer som ogräs

Hallå i blåsvädret! Här har visserligen alla moln från gårdagen blåst bort, men vinden vill inte riktigt ge vika ännu, får hoppas att de mojnar till kvällen.
Visar lite bilder på afrikasblålilja idag. En blomma som jag själv aldrig har lyckats med, och som jag då blir så mycket mer imponerande av att se i sin fulla prakt. Bilderna är tagna vid Rainbowroad på Nya Zeelands nord ö, en jul när jag och min familj var och hälsade på makens släktingar. Oj vad jag bubblade på av fascinering över dessa mängder av stora blå och vita liljor som växte längs vägarna. Till min förvåning var ortsbefolkningen inte alls lika förtjust i Liljorna som snarare ansågs som ogräs och spred sig med en ruskig fart. Liljan härstammar precis som namnet antyder från Afrika och importerades till Nya Zeeland innan landets stränga införsels regler för växter och mat infördes.


Många blomsterklasar var enorma.

Så här såg de ut längs många vägar.


En liten ros fångad i den Nya Zeeländska kvällssolen, får också vara med idag för att den bara var så fin.

Önskar er alla en trevlig fortsättning på dagen
Fia

måndag 24 maj 2010

Vår....nej, sommar.

Hjärtan i blom

Äppelblom

Pionknopp


Aklejaknopp

En kopp te i majsolen


Tekoppen är en gåva från min äldsta dotter. Vilket gör den extra go att bricka ur ;)

Annandag pingst, en dag som enligt vår kristna tradition borde vara ledig. Men den blev struken som röd dag till förmån för nationaldagen 2005. Ja, ja man kan tycka vad man vill om det....
Nu till våren... eller snarare sommaren, för jag fick mina första myggbet i helgen och det är ett sant tecken på att sommaren är här, eller hur? Men vi kan ändå följa våren hos Viveka på Humlebacken ett tag till.
Och en sak till, har ni tänkt på att Blogger har börjat byta namn på alla bilder man lägger ut? Är det någon som vet varför? Kan tycka det är lite irriterande för de gör ju våra sidor svårare att hitta via sökmotorerna.
Önskar er en fortsatt trevlig pingst
Fia

torsdag 20 maj 2010

En efterlysning


Första foten från höger är Läckö.



God morgon! Några dagar med härlig värme har gett en försmak av sommaren. Hum... så visar hon lite snygga skärmar och lampfötter från Watt & Veke, känns inte de lite mer höst?! Jo men jag har gått och förälskat mig i en kurvig lampfot just från Watt & Veke. Läckö heter modellen, och jag har letat och letat men inte hittat den någon stans, vare sig på nätet eller i någon lamp-, inrednings affär. Är det någon som sett dessa snygga lampfotskurvor någon stans så skriv gärna en rad här under.

Önskar jag er alla en bra dag
Fia

måndag 17 maj 2010

Vårblommor från en regnig söndagseftermiddag

Äntligen blommar körsbärsträden


Rosenmandelknoppar


En enkel tulpan


Ståtliga Allium Giganteum knoppar.


En fytld tulpan bugar sig i regnet.


Sommarsnöklocka

Solen har äntligen kommit tillbaka efter flera dagars regnande, så efterlängtad. Nu längtar vi bara efter lite värme här i söder.
Kolla in alla vårtecken från vårt avlånga land, listan över dessa hittar du hos Viveka på Humlebacken.


Ha en bra dag
Fia

söndag 16 maj 2010

Lantliga vita kök


Southern Accents

S.R Gambrel


Nskwood

House Beautiful


Nskwood

Redan söndag! Hela denna långhelg har runigt bort av ett ihärdigt regnande. Vi som skulle börja men lekstugebygge i helg har bara suttit inne och ugglat. Ja, ja, efter regn kommer sol....och vi har haft tid att fundera på nya skåp och tapet till köket.
Tack för alla goa kommentarer på mitt förra inlägg. Och ni har så rätt, husfasaden tar stryk och spindlar trivs, men det går inte att blunda för hur det förskönar. Vi har ett blåregn som växer under hängrännan på västersidan (visar bilder när det kommer i blom), och vi får ha ständig koll så det inte växer upp under takpannorna. Än så länge tycker vi det är värt besväret...
Önskar er en trevlig söndag
Fia

fredag 14 maj 2010

Älskar när det klättrar uppför väggarna

Atlanta homes



Country Living

Vist är det härligt med klätterrosor, klätterhortensior och andra klättrare, deras härliga vildhet kan försköna de mest tråkiga byggnader.Ja nu ser inte dessa hus ut att vara så trista, men de hade set tråkigare ut utan det blommande klänget.
Önskar er en trevlig klämdag
Fia

torsdag 13 maj 2010

Barnkammar inspiration

Lekfulla tapeter från Harlequin



I Harlequins sortiment finns även tyger och matchande sängkläder.


En dröm för en liten dansant tjej.





Fina biltyger och tapeter för de motorintresserade barnet.

Charmiga sänghimlar har Syster Lycklig, lika fint över myshörnan som sängen.

God morgon alla goa bloggläsare. Här nere i Skåne vaknar vi upp till en gråmulen Kristiflygare, vist hade man kunnat önska sig en solig och fin långhelg ... men man får vara glad för att regnet har vandrat vidare och ger oss möjlighet att ändå jobba lite i trädgården.
På min önskelista för kommande projekt står en ny tapet till småflickornas rum, vågar inte lova dom något ännu för det står ganska långt nere på prioritets listan...men jag har själv gått och förälskat mig i de fina tapeterna från Harlequin. Och sänghimlen från Syster Lycklig, vist är den en fin.
Önskar er alla en trevlig start på helgen
Fia