tisdag 25 maj 2010

Där afrikasblålilja växer som ogräs

Hallå i blåsvädret! Här har visserligen alla moln från gårdagen blåst bort, men vinden vill inte riktigt ge vika ännu, får hoppas att de mojnar till kvällen.
Visar lite bilder på afrikasblålilja idag. En blomma som jag själv aldrig har lyckats med, och som jag då blir så mycket mer imponerande av att se i sin fulla prakt. Bilderna är tagna vid Rainbowroad på Nya Zeelands nord ö, en jul när jag och min familj var och hälsade på makens släktingar. Oj vad jag bubblade på av fascinering över dessa mängder av stora blå och vita liljor som växte längs vägarna. Till min förvåning var ortsbefolkningen inte alls lika förtjust i Liljorna som snarare ansågs som ogräs och spred sig med en ruskig fart. Liljan härstammar precis som namnet antyder från Afrika och importerades till Nya Zeeland innan landets stränga införsels regler för växter och mat infördes.


Många blomsterklasar var enorma.

Så här såg de ut längs många vägar.


En liten ros fångad i den Nya Zeeländska kvällssolen, får också vara med idag för att den bara var så fin.

Önskar er alla en trevlig fortsättning på dagen
Fia

5 kommentarer:

 1. Hej Fia.
  Tack för din fina kommentar.
  Jag förstår dig fullt ut.
  Att känna sig otillräcklig, det är en känsla man har när barnen är små, för det är ju helt enkelt helt omöjligt att kunna hinna med att ha det så där fint som på bilderna,du är beundransvärd som sköter om så många barn, visst hade du fem? mina är ju stora, två hemma ännu, så tvätthögen är lite mindre, men den växer enormt fort, även dammråttorna.
  Så klart att barnen tar all din tid, då kanske man behöver en extra ledig stund emellan åt vid datorn för avkoppling, egen tid.
  Men visst saknar jag deras goa armar, att pussa och krama, det går så fort.
  Någon kram får man väl, men inte mycket har man att säga till om numer.
  Jag kan förstå om det blåser hårt där du bor. I dag regnar det här igen.
  Det gäller att ta tillvara på de fina dagarna, som ska komma.
  Sköt om dig och dina härliga barn.Kom också i håg att många i bloggvälden visar aldrig sina rätta hem, utan fina hörnor, så kallade bloggbilder.Det är väl okej.Själv har jag många hörnor som jag inte visar.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 2. Det lär finnas så mkt fint där ... även dödliga växter, insekter, fiskar m.m samt så lång flygning dit så jag vågar inte ta mig på en sådan resa :(

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga bilder, har också alltid varit väldigt förtjust i dessa blommor! Idag har jag fått njutit av vackert väder i Mora. Jag var där o köpte staket, så nu vet jag vad jag ska göra i sommar..Fniss! Må så gott! Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Vilka helt fantastiska bilder du tagit på blommorna och rosen. Dom kommer jag att titta på många gånger. Den är ju så läcker. Jag har haft iflera omgångar men jag lyckas alltid ta död på dom genom försummelse.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 5. Är ju ofta så att de växter som vi ser som ovanliga och vackra, är rena ogräset i sin hemmiljö. Måste varit underbart att se dem i sådana mängder!

  SvaraRadera