tisdag 30 mars 2010

Påskens gula färg har kommit till baka till mig

Några år har jag uteslutigt allt gult i mitt påskpynt. Till trädgården köpte jag vita påskliljor och planterade. Sen sneglade jag ogillande några år på de stora ruggarna av gula påsk- och pingstliljor som jag grävde ner i trädgården när vi flyttade hit -98. Och jag funderade till och med på att gräva upp alla gamla narcisser, så less var jag på den gula färgskalan. Idag är jag glad att jag aldrig tog mig tid och satte spaden i jorden utan lät mina gula påskliljor stå kvar.

I år har jag till och med köpt gula penséer för första gången på över tio år....senaste årets vita favoriter har jag inte övergivigt men de har fåt konkurens.


I år har jag tagit in några körsbärskvistar från trädgården (har försökt att förhandla bort björkriset till förmån för dessa men blev ner röstad av resten av familjen), tycker det blir lite spretigt med många vaser med ris.
Mina små döttrars val av färg till två nymålade påsktuppar blev härligt röd- rosa-orange.
Önskar er en bra dag

Fia

6 kommentarer:

 1. Så vackert med körsbärskvistarna och de skira äggen! Och tupparna blev ju jättefina! Vilken härlig färg!
  Ha det så gott!
  Kram från Jonna ♥

  SvaraRadera
 2. Hej Fia.
  Jag har skrivit en gång till dig i dag, men då blev det error, nu skriver jag igen.
  Vilka jättefina bilder du visar i dag, så duktig du är på att arrangera blommor, och så härligt med de fina små narcisserna, visst var det tur att du inte grävde bort dem, jag skulle gärna själv ha massor, om det inte vore för kylan.
  Och dessa helt ljuvliga kvistar hur man kan få dem och slå ut så där, om det nu hade gått att odla här så hade jag försökt, men det går inte.
  Jag får njuta av dina vackra bilder i stället.
  Men dina tuppar är ju så värdefulla, när de där underbara händerna har målat och färgsatt.
  Bara du har såna där underbara tuppar.
  Ha en fin kväll vännen.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka vackra läckra tuppar! och blommorna...så vackra! Må så gott! Jackie

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jätte fint påskigt inlägg! Tupparna blev ju så fina! Sånt pyssel skulle jag vilja göra med mina pojkar!

  SvaraRadera
 5. Hej vännen! Åh! Vad fint du ser ut att ha hemma hos dig! Blir jättenyfiken...Fniss! Så enkel o snygg plantering du har gjort, helt i min smak! Och körsbärskvistarna var underbara! Ha en bra dag! Påskkramar Therese

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Vilka underbara bilder du visar, det ser såå fint ut hemma hos dig! Vill se mer...Fniss! Kanonfin plantering du har gjort också, helt i min smak! Och körsbärskvistarna med ägg i var ljuvliga! Vilka duktiga o pyssliga barn du har....Ha en bra dag! Påskkramar Therese

  SvaraRadera